Follow us

     

Despre noi

Dacă ești un iubitor al mediului înconjurător sau un comerciant care dorește să respecte legislația cu privire la colectarea deșeurilor din ulei alimentar uzat sau grăsimi vegetale uzate, te găsești în locul potrivit și ești pe cale să găsești echipa potrivită cu care să poți colabora.
Suntem o echipă de profesioniști, care-ți stau la dispoziție cu suport tehnic și documentația necesară. Avem experiență în domeniu și vom încerca să-ti preluăm toate grijile, oferindu-ți cele mai avantajoase soluții din punct de vedere tehnic și financiar.
Starea mediului depinde de fiecare dintre noi și ne afectează în mod direct viața și sănătatea, după cum ne-am obișnuit, unii se implică mai mult iar alții mai puțin, sperăm totuși că marea majoritate se gândește la viitor și bineînțeles la ce urmează să lăsăm în urma noastră, atât pentru copii cât și pentru semenii noștri.
Puțin efort și atenție din partea fiecăruia, ne pot oferi un mediu mai curat, un aer mai curat, o apă mai curată și bineînțeles o viață mai curată, într-o armonie cât mai perfectă cu natura și mediu înconjurător.
Noi facem parte, împreună cu tine, dintr-o echipă care tratează cu multă seriozitate și responsabilitate lupta cu poluarea mediului, sperăm să depunem efortul necesar în stabilirea echilibrului pe care natura și mediul înconjurător l-au pierdut în ultimul timp.

La fel ca fiecare om care gătește în propria gospodări așa și bufetele, cantinele, restaurantele mai mici sau mari, unitățile de prelucrare din industria alimentară sau alte unități cu tehnologii asemănătoare, produc uleiuri sau grăsimi vegetale, uzate, în cantități variate dar care pot ajunge la valori considerabile.
Aceste deșeuri de grăsimi și ulei alimentar,  dacă nu sunt tratate corespunzător, nu numai că dăunează mediului înconjurător și omului, dar pot conduce la diverse daune/stricăciuni de care probabil nu mulți au auzit:
- depunerea acestora în sistemul de canalizare, care provoacă obturații;
- efecte urât mirositoare care persistă;
- influență negativă asupra funcționării stațiilor de epurare, cu efecte ce pot duce la blocare sau distrugerea acestora;
- necesitatea de curățare a sistemului de canalizare, țevilor, filtrelor, sistemelor de pompare și a stațiilor de epurare, crește de până la 5 ori;
- poluează apa și solul,un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă, atât cat consuma un adult in 14 ani de zile. De asemenea, un litru de ulei alimentar uzat aruncat pe sol, afectează fertilitatea acestuia pentru o perioada de 5 ani de zile, timpul necesar acestui deșeu ca sa se descompună.
Toate cele de mai sus, duc la o creștere considerabilă a costurilor asupra comunității, lucru care ne afectează direct pe noi toți.
Pentru a preveni în loc să tratăm, putem elimina toate aceste efecte nefavorabile prin, colectarea, tratarea, filtrarea și reintroducerea acestor deșeuri în circuitul economic.Acestedeșeurireprezintă o sursă de energie alternativă. Uleiul alimentar uzat poate fi transformat în combustibili alternativi, creme, săpunuri sau lumânări. Aruncarea lui în canalizare reprezintă o risipăși costuri suplimentare pentru cetățeni.

 Deși aceste uleiuri sunt reciclabile, nu multe persoane cunosc acest lucru, în consecință majoritatea acestor uleiuri ajung în sistemul de canalizare, ceea ce este cu desăvârșire interzis prin legislația europeană.
Ce colectam:
 Uleiuri și grăsimi alimentare uzate.
 Ulei comestibil uzat rezultat din procesarea alimentelor.
 Uleiuri și grăsimi vegetale expirate/non-conforme.
 Uleiuri vegetale tehnice.
 Ulei de palmier, floarea-soarelui, porumb, nuci, soia, măsline, rapița, uzat/folosit/expirat.

Ce NU colectam:
 
 Uleiuri uzate/neuzate de origine minerală.
 Deșeuri menajere de orice tip(mâncare alterată, resturi).
 Uleiuri vegetale uzate amestecate cu apa si/sau cu detergenți.
 Uleiuri alimentare uzate amestecate cu resturi menajere.
 Produse de origine animala alterate

Metoda de colectare
 
Individual: Uleiul uzat se va depozita la domiciliul clientului. Cantitatea minima pentru care ne vom deplasa la domiciliul Dvs. este de 20 litri. De asemenea asiguram și recipienți speciali pentru depozitarea uleiului de gătit folosit.
Recipient depozitare ulei uzat persoane fizice:
Recipient 5 litri: dimensiuni-15×10 cm; volum-5 litri; culoare-transparent.

La comun: Uleiul uzat se va depozita intr-un spațiu comun (boxa, subsol). In momentul colectării, banii vor fi predați persoanei desemnate de cătreasociația de proprietari. Cantitatea minima pentru care ne vom deplasa la Dvs. este de 50 litri. Asiguram de asemenea ți recipienți pentru depozitarea uleiului vegetal uzat.